Etelänlomalla Pärnussa

on

Olemme jo vuosia käyneet melkein joka kesä Pärnussa muutaman päivän etelänlomalla. Matka on lyhyt ja kesällä sää on useimmiten ollut lämmin ja aurinkoinen. 

Tänä kesänä teimme matkan ensimmäistä kertaa sähköautolla, mikä toi matkaan aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Mieheni blogissa kerrotaan matkasta enemmän teknisestä näkökulmasta, jos jotakuta kiinnostaa. 

Sähköauto, Model 3
Sähköllä liikkeelle

Yövymme Pärnussa aina vuokra-asunnoissa, koska niissä on enemmän tilaa ja mahdollisuus tehdä itse ruokaa. Tänä kesänä innostuimme saslikista, josta voi lukea lisää täältä.

Asunnot kannattaa kesäaikaan varata hyvissä ajoin, sillä Pärnu on suosittu lomakaupunki. Hintataso ei ole kesällä mitenkään huippuhalpa, sesongin ulkopuolella löytää majoituksen varmasti edullisemmin, ja keskustan ulkopuolella hinnat ovat matalammat. 

Tunnetuin paikka Pärnussa on varmaankin hieno hiekkaranta. Ranta on hyvin matala, ja uimaan päästäkseen pitää kahlata hyvän matkaa merelle päin. Rannalla on hyvät palvelut, kahviloita ja baareja sekä lapsille ja aikuisillekin kaikenlaista hauskaa puuhaa. Yhtenä vuonna vuokrasimme Segwayt, joilla huristelimme pitkin rantakatua. 

Pärnu
Pärnun ranta
Rantaelefantti on ollut paikalla lasten ilona jo pitkään

Kävelymatkan päässä rannalta on Pärnun keskustan kävelykatu Rüütli. Kadulla on kivoja putiikkeja ja hyviä ruokapaikkoja. Näistä tulee mieleen erityisesti Ahoy Sushi Bar, jonka viihtyisällä terassilla olemme muutaman kerran syöneet sushia. 

Sushi
Kaunis sushiannos Ahoy Sushi Barissa

Pidämme myös Lime Loungesta, josta saa mukavan kevyitä ja raikkaita ruoka-annoksia sekä ihania drinkkejä. 

Raikas Hugo-drinkki

Kävelykadulta löysimme tänä kesänä myös pienen kauneushoitolan, jossa tyttäreni sai upeat kynnet sopivasti koulun alkuun. 

Uudet hienot kynnet

Pärnun keskustan kahviloista ehdoton suosikkini on suloinen Kohvik Supelsaksad. Kahvila on söpösti sisustettu ja sen kakkuvalikoima on taivaallinen. Kahvilasta saa myös ruoka-annoksia, mutta olemme toistaiseksi herkutelleet siellä vain kakuilla ja leivoksilla.

Kohvik Supelsaksad
Pullahiiren paratiisi
Kenkäostoksilla
Seikkailu sivukujilla

Muutaman kilometrin päässä Pärnusta sijaitsee Valgerand, jossa on upea, keskustan rantaa rauhallisempi hiekkaranta, sekä hieno kiipeilypuisto. Tyttäreni ja mieheni ovat jo monena vuonna käyneet siellä kiipeilemässä. Varsinkin kaksi viimeistä rataa ovat jo todella hurjat ja vaativat voimaa ja taitoa, mutta alkupään radat sopivat aloittelijoillekin.

Hurjapää vauhdissa

Hikisen kiipeilyurakan jälkeen on ihana mennä uimaan ja piknikille viereiselle hiekkarannalle tai nautiskella virvokkeita terasssilla.

Valgerand

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s