Lähiruokaretkellä Saarikylissä

on
Hehkuvat syksyn värit

Sydän-Häme on todellinen lähiruokaparatiisi. Meiltä kotoa on lyhyt matka monenmoisille herkkuapajille. Melkein kivenheiton päässä on Laitikkalan makukylä, jossa on tarjolla Rönnvikin viiniä, Heikkilän juustoja, Suttisen marjoja ja vihanneksia sekä Katajan lihan lihajalosteita ja leipomotuotteita. Lähempänä Pälkäneen keskustaa on Niitty-Seppälän tila, jolla on kesäisin herkullinen valikoima oman tilan antimia. 

Pälkäneen ja Kangasalan rajalla Saarikylissä sijaitsee Haaviston luomutila ja sympaattinen kotileipomo Heikin leipä. Kesäisin Haavistolla on kesätori, jossa paikalliset ja mökkiläiset tapaavat toisiaan tuoreiden leipomotuotteiden ja kasvisten äärellä. Idyllisessä maalaismaisemassa sijaitseva tila on ollut Haaviston suvun hallussa jo vuodesta 1556. Ruisleivän leivonnassa käytetään 1700-luvulta peräisin olevaa taikinajuurta.

Heikin leipä

Näin syksyn tullen tori on suljettu, mutta Heikin leivän pikkuruinen kahvila on auki lauantaisin klo 12 – 14. Eilen oli upean aurinkoinen syyspäivä, ja lähdimme mieheni kanssa pienelle ajelulle Saarikyliin nauttimaan ruskan väreistä ja ostamaan lämmintä leipää.

Heikin leivän tunnelmallinen myymälä ja kahvila
Haaviston tuulimylly

Mukaan tarttui muutama saaristolaisleipä sekä pehmeitä sämpylöitä. Sämpylät säilöin pakastimeen, ja yhdestä saaristolaisleivästä tein perheelle lounaaksi kylmäsavulohi-kananmunaleipiä. Kylmäsavulohi on meillä koko perheen herkku. Pöytään hyväksytään vain laadukasta kylmäsavulohta, joko itse valmistettua, tai sitten appiukon Nauvosta tuomaa Piipanojan lohta.

Herkullinen saaristolaisleipä

Täydellisen tuore ja tuoksuva Heikin saaristolaisleipä, vastakeitetyt kananmunat sekä sopivasti savuinen kylmäsavulohi olivat suorastaan taivaallinen yhdistelmä.

Herkullinen lauantailounas
Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s