Tanssivat vedet tuovat valoa pimeyteen

on

Helpomman kesän jälkeen syksyn pimeys ja pahentunut koronatilanne ovat tuntuneet raskailta. Tulevaisuus on hämärän peitossa, eikä kukaan tiedä, koska pandemia väistyy ja elämä palaa entisiin uomiinsa – vai palaako koskaan. Siksi onkin nyt erityisen tärkeää yrittää löytää iloa ja valoa pimeän keskelle ja keksiä turvallisia tapoja piristää arkea. 

Kävimme eilen perheen kanssa kävelyllä Tampereen illassa. Tampereen Valoviikot alkoivat perjantaina 23.10., ja sen myötä kaupunki loisti satumaisen upeana. Tammerkosken ympäristö oli erityisen hieno, sillä kosken partaan muurit, julkisivut ja sillat olivat saaneet uuden valaistuksen.

Illan kohokohta oli Tanssivat vedet -valoteos, jossa veden, värivalojen ja musiikin luoma kokonaisuus herätti Tammerkosken eloon. 

Esitys kestää kymmenisen minuuttia, ja esityksiä on kymmenen minuutin välein päivittäin klo 19 – 22. Viimeinen esityspäivä on 31.10., joten vielä on viikko aikaa nähdä tämä hieno taideteos. Kasvomaski on hyvä olla mukana, vaikka turvavälit pysyivätkin kohtuullisina kosken rantamilla. Parhaat näköalat ovat Koskipuistosta, tosin Keskustorin puoleinen ranta näytti olevan hiukan väljemmin kansoitettu. Valoviikon muita teoksia ehtii ihailla maaliskuuhun saakka. 

2 Comments Lisää omasi

  1. tuula sanoo:

    Kyllä Tampereella osataan!

    Liked by 1 henkilö

  2. Aila ja Juha sanoo:

    Me kiertelimme Tampereen valoja tänään. Upeita kuvia olet jakanut! Juha on kotoisin Tampereelta, joten hän samalla muisteli lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Kokemus taas sekin. Aila

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s