Uusia löytöjä Virosta: Rummu ja Telliskivi

on

Olen matkaillut Virossa lapsesta lähtien, ja välillä on ollut sellainen olo, että kaikki on jo nähty moneen kertaan. Tallinna, Pärnu, Tartto, Haapsalu, Narva, Saarenmaa, kaikki on koluttu. Kummasti sitä kuitenkin löytää uutta, kun vähän selailee nettiä ja lueskelee matkavinkkejä. 

Rummu

Noin 40 km päässä Tallinnasta sijaitseva Rummu on ollut esillä somessa pari vuotta, ja pitihän meidänkin käydä katsomassa, mistä oikein puhutaan. 

Upea paikka kertakaikkiaan! Kyseessä on vanha kalkkikivilouhos, joka on täyttynyt vedellä, niin että paikalle on muodostunut satumainen ”sininen laguuni”. Veden alle jääneet rakennukset pilkistävät pinnan alta, ja järven ylle kohoaa Tuhkavuoreksi kutsuttu jyrkkärinteinen mäki, aivan kuin valtavan vekkihameen helma. 

Rummu on sukeltajien suosikkipaikka, ja myös vuokrakanootilla tai suppilaudalla voi tutkia järveä ja raunioita lähempää. Tänä kesänä järvelle on avattu myös pieni kelluva vesipuisto. Me olimme Rummussa helteiden jälkeen, joten emme käyneet uimassa, mutta yhden kaveriperheen lapset olivat viihtyneet vesipuistossa useamman tunnin pari viikkoa aikaisemmin. 

Varmajalkaisille suosittelen myös Tuhkavuorelle kiipeämistä. Kapeassa kanjonissa kulkeva reitti on jyrkkä, mutta näköalat ovat kyllä vaivan arvoiset. Ilmeisesti vuoren takapuolella olisi ollut helpompikin reitti ylös, mutta kuulimme tästä vasta jälkeenpäin.  

Viereiseen Murrun vankilaan olisi myös päässyt kierrokselle, mutta emme olleet tällä kertaa varanneet siihen aikaa. Sisäinen seikkailijani innostui kuitenkin vankilareissusta, joten varmaan palaamme sinne vielä myöhemmin. 

Telliskivi

Tallinnan Telliskiven alue on toinen paljon esillä ollut paikka, johon pääsin tutustumaan vasta tänä kesänä. Telliskiveä mainostetaan boheemina hipsterialueena, mutta yllättäen tällainen ei niin hip eikä cool tätiseikkailijakin viihtyi siellä loistavasti.

Pääkohteemme Telliskivessä oli uudehko valokuvataiteen museo Fotografiska. Museon sisäänpääsymaksu on Viron hintoihin nähden melko korkea, mutta laadukkaasta näyttelystä kannatti kyllä maksaa. Fotografiskan ravintolaa on kehuttu paljon, mutta se oli meidän vierailupäivänämme maanantaina suljettu. 

Telliskivessä on valtava määrä kivan näköisiä kahviloita, ravintoloita ja baareja, harmi ettei yhden vierailun aikana voi oikein käydä kuin yhdessä paikassa. Valitsimme summanmutikassa yhden terasseista ja lepuutimme jalkojamme kylmän juoman äärellä. 

Alueella on myös paljon kiinnostavia pieniä putiikkeja. Loppuvaiheessa matkaa matkakassan pohja alkoi kuitenkin olla näkyvissä, joten tyydyin vain tekemään näyteikkunaostoksia. Keskityimmekin enemmän taas valokuvaukseen, sillä Telliskivi on täynnä upeita muraaleja ja graffitiseiniä, joiden edessä useampikin Instagrammaaja on varmaan mutristanut huuliaan. 

Uusi tuttavuus meille oli myös näppärästi Telliskiven vieressä sijaitseva Balti Jaama -tori. Uudesta katetusta kauppahallista tuli minulle mieleen espanjalaiset mercadot, ja löysimmepä sieltä samoja äyriäissäilykkeitäkin, joita mieheni aina raahaa Espanjasta täysiä matkalaukullisia. Ostimme torilta kotiinviemisiksi myös kantarelleja ja vadelmia, jotka olivat ainakin puolet edullisempia kuin Suomessa. Pyörähdin pikaisesti myös yläkerrassa, jossa oli hauskan näköisiä vintageputiikkeja. Niihin menemme kyllä penkomaan tyttären kanssa heti ensi kerralla. 

Seuraavalla Tallinnan matkalla täytyy varata majoitus läheltä Telliskiveä ja viettää siellä useampi päivä. Ehdimme sitten paremmin shoppailla, testailla ravintoloita ja fiilistellä leppoisassa tunnelmassa. 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

  1. tuula sanoo:

    Mielenkiintoista.

    Liked by 1 henkilö

  2. kr62176 sanoo:

    Kiva kirjoitus, taidanpa tietää mitä kaveriperhettä tässä tarkoitettiin 🤣🤣 nyt kyllä alkoi kiinnoostaa toi fotografiska ja on toi Telliskiven aluekin jääny vähän vähemmälle tutustumiselle 😬

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s