Helppo jouluherkku: japanilaiset pocky-tikut

on

Tänä jouluna joululeivonta taitaa jäädä vähiin. Sähkön hinta hipoo taivaita, enkä ole koskenut sähkölieteen pariin kuukauteen. Onneksi meillä on leivinuuni, paistoimme siellä joulupiparit viime viikonloppuna, ja olin yllättynyt siitä, miten hyvin ne onnistuivat. Täytyy kyllä jatkaa harjoittelua, ehkä uskaltaudun paistamaan perinteisen taatelikakunkin leivinuunissa.

Sähkön hinnan laskua odotellessa voi valmistaa helppoja ja hauskoja pocky-tikkuja suolatikuista ja sulatetusta suklaasta. Tämä herkku ei juuri kilowatteja kuluta, itse kuumensin vesihauteenkin leivinuunissa. Alkuperäisen ohjeen löysin Taru Lindblomin kirjasta Okashi: japanilaisia herkkuja. Suklaana voi käyttää maun mukaan valkosuklaata, tummaa suklaata tai maitosuklaata. Tikut voi koristella esimerkiksi strösseleillä, kuivatuilla marjoilla, seesaminsiemenillä tai suklaaraasteella. Koristeiden on hyvä olla pieniä ja kevyitä, muuten ne valuvat alas tikun pinnalta. Voit jättää tikut myös koristelematta.

Pocky-tikut

 • suolatikkuja
 • suklaata
 • strösseleitä tai muita kevyitä koristeita
 • hienoa suolaa tai perunajauhoja
 1. Kaada suolaa tai perunajauhoja kapeaan astiaan noin 5 cm:n kerrokseksi.
 2. Sulata pilkottu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa usein sekoitellen.
 3. Kasta puolet suolatikusta suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Käytä apuna lusikkaa.
 4. Ripottele koristeet tikun pinnalle.
 5. Tökkää tikku suola- tai perunajauhoastiaan kuivumaan.

Hyvää joulunaikaa kaikille lukijoilleni!

Advertisement

One Comment Lisää omasi

 1. tuula sanoo:

  Mitä herkkuja!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s