Voiko kasvishampurilainen muka olla hyvää?

on

Mieheni välttää punaisen lihan syöntiä, ja sen myötä koko perheellä on kasvis- ja kalapainoitteinen ruokavalio. Onhan se paljon helpompaa tehdä koko perheelle samaa ruokaa kuin jokaiselle omaansa.

Olemme viime vuosina kokeilleet erilaisia ”lihankorvikkeita”, nyhtökauraa ja kasvisproteiinijauhis Jonnaa. En ole vielä ollut täysin vakuuttunut noista tuotteista, ja esimerkiksi kasvislasagnen teen mieluummin oikeista kasviksista, tomaatista, munakoisosta ja paprikasta, ja hampurilaisen täytteinä olemme käyttäneet tomaattia ja halloumijuustoa. 

Kun mieheni kertoi uudesta kasviperäisestä hampurilaispihvistä, Beyond Burgerista, olin hiukan epäileväinen. Pihvi muka muistutti lihaa maultaan, koostumukseltaan ja ulkonäöltään. Ei kai nyt sentään?

Tarkkailin epäluuloisena keittiössä, kun mieheni kokkaili hampurilaisateriaa. Pihvin paistamisessa on kuulemma tärkeää, ettei pihviä paisteta liian kuivaksi. Kolme minuuttia keskilämmöllä molemmin puolin riittää. Näin pihvi saa mukavan rapean paistopinnan, mutta pysyy sisältä punertavana ja mehevänä. 

Täytteenä meillä oli pihvin lisäksi salaattia, tomaattia, suolakurkkua, pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa, hampurilaiskastiketta ja karamellisoitua sipulia. 

Karamellisoitu sipuli oli muuten aivan tajuttoman hyvää. Ohje löytyy netistä täältä. Sipulin juju on siinä, että kun sitä hauduttaa voissa miedolla lämmöllä pitkään, se karamellisoituu ja muuttuu lempeän makeaksi ja pehmeäksi. 

Mitä mieltä nyt sitten olin tästä uudesta  hampurilaiskokeilusta? Jos kukaan ei olisi kertonut, mitä lautasella on, olisin luullut syöväni lihaa. Pihvi maistui yhtä hyvältä kuin hampurilaisravintolassa, ellei jopa paremmalta. Oman maun mukaan valittujen lisukkeiden kanssa hampurilaisateria oli marraskuisen arki-illan kohokohta. 

2 Comments Lisää omasi

 1. kr62176 sanoo:

  Kai toi on nyt pakko uskoa, kun sinäkin nyt noin sanot 😉 !

  Liked by 1 henkilö

  1. tindemi sanoo:

   Kannattaa ainakin kokeilla. 😄

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s