Pälkäneen lähiruokaparatiisi

on

Kaunis kotikuntani Pälkäne on lähiruokaparatiisi vailla vertaa. Idyllisissä Suomi-Filmi-maisemissa on muutaman kilometrin säteellä useita kesäisiä lähiruokakohteita. Kerroin aiemmin Laitikkalan Makukylässä sijaitsevasta Rönnvikin viinitilasta. Kivenheiton päässä Rönnvikistä sijaitsevat Suttisen marjatila, lähiruokamyymälä Kesänmaku sekä Heikkilän juustola. Lähempänä Pälkäneen keskustaa eli Onkkaalaa on Niitty-Seppälän kesätori, ja keskustassa vielä viiniköynnöksiä kasvattava Pajuparvi, josta kirjoitin viime joulun aikaan. 

Suttisen marjatila

Suttisen tila on meidän perheen kesäinen vakiokohde. Haemme sieltä tuoreita mansikoita ja kasviksia, herkuttelemme jäätelöllä ja kahvilan antimilla, ja tutkimme ruokapuodin ja käsityövintin aarteita. Viihtyisällä pihamaalla pääsee tutustumaan maatilan eläimiin ja laukkaamaan yli esteiden keppihevosella. Tänä vuonna uutuutena on grillivaunu, jonka tuoksut saavat vatsan kurnimaan, sekä uusi kahvilarakennus, jonka vitriini on täynnä upeita kakkuja ja leivoksia. 

Monena vuonna Suttisen vetonaulana on ollut jännittävä maissilabyrintti, jonne tyttäreni halusi aina pienempänä seikkailemaan. Saapa nähdä, kasvaako maissi tänä vuonna niin korkeaksi, että labyrintin rakentaminen onnistuu. Maisseja on varmasti kuitenkin myynnissä, kunhan kesä kääntyy loppupuolelle. 

Kesänmaku

Kesänmaku on vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa henkivä lähiruokamyymälä. Tiskissä on huikea valikoima erilaisia omaa tuotantoa olevia lihatuotteita, makkaroita ja leikkeleitä, tuoreita leipiä ja muita leivonnaisia sekä viereisen Heikkilän juustolan juustoja. 

Meidän perheen suosikki Heikkilän tuotteista on ihana yrttijuusto, jota ei harmillisesti ole ollut pitkään aikaan saatavilla. Kuulemma juhannuksen tienoilla sitä olisi voinut olla tarjolla Kesänmaussa, mutta emme osuneet paikalle oikeaan aikaan. Onneksi Heikkilällä on paljon muutakin valikoimaa juuston ystäville.

Niitty-Seppälän kesätori

Niitty-Seppälän kesätori on myös mukava vierailukohde koko perheelle. Tarjolla on tuoreita mansikoita, vadelmia ja kaikenlaisia kasviksia, ja lapset voivat touhuta polkuautoradalla ja leikkipaikalla sekä ihastella eläimiä kotieläinpihalla. Nostalgista Suomi-Filmin tunnelmaa luo vanha tanssimusiikki, jota kuunnellessa nautiskelimme uunituoreita mansikkaviinereitä ja jäätelöannoksia kahvilan terassilla. ”Hopeinen kuu luo merelle siltaa…”

Tällainen kesäparatiisi meillä on täällä Pälkäneellä. Tervetuloa tutustumaan!

Advertisement

One Comment Lisää omasi

  1. tuula sanoo:

    Kiitos hienoista kuvista.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s