Muistojen munakoisovuoka

on

Kävimme kaksi vuotta sitten muutaman päivän matkalla Roomassa sukulaisporukalla. Ensimmäisenä iltana menimme syntymäpäiväillalliselle juutalaskortteliin eli Ghetton alueelle. Olin varannut meille pöydän Il Giardino Romano -nimisestä ravintolasta, joka on erikoistunut artisokkiin. 

Il Giardino Romano

Iltatunnelmaa Ghetton alueella

Roomalaisittain valmistetut artisokat, Carciofi alla Romana, olivatkin tosi herkullisia, mutta sydämeni vei Melanzane alla Parmigiana, juustoinen munakoiso-tomaattivuoka. Olen siitä lähtien metsästänyt tätä makuelämystä, mutta mikään ei ole vetänyt vertoja tälle Rooman löydölle. Parin viikon takaisella Sisilian matkallakaan en osunut ravintolaan, jossa tätä olisi tarjottu, joten päätin jatkaa kotona harjoituksia. 

Artisokkia Roomassa

Tällä seuraavalla ohjeella pääsin toistaiseksi lähimmäs haluamaani lopputulosta. Oikaisin vähän mutkia laiskuuttani ja käytin valmista tomaattikastiketta, vaikkei tomaattikastikkeen valmistus mitenkään hankalaa olekaan. Netistä löytää kastikkeen ohjeita vaikka kuinka paljon, jos haluaa valmistaa ruoan alusta alkaen itse. 

Melanzane alla Parmigiana

Pääruokana 2-3:lle, lisukkeena 3-4:lle

 • 1 iso munakoiso
 • Suolaa
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • Öljyä paistamiseen
 • 1 prk valmista tomaattikastiketta (itse käytin oliiveilla höystettyä kastiketta)
 • 2 palloa mozzarellaa viipaloituna
 • 2 dl parmesaania raastettuna
 1. Viipaloi munakoiso, ripottele viipaleille suolaa ja laita ne lävikköön tiskialtaaseen tai kulhoon. Itketä munakoisoviipaleita puolisen tuntia, huuhtele suola pois ja pyyhi viipaleet kuivaksi talouspaperilla. 
 2. Sekoita laakealla lautasella vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Jauhota munakoisoviipaleet ja paista ne saman tien öljyssä kauniin ruskeiksi. Levitä paistetut viipaleet lautaselle talouspaperin päälle.
 3. Levitä uunivuoan pohjalle hiukan tomaattikastiketta. Lisää sitten vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, kastiketta ja juustoa, niin että päällimmäisenä on kerros kastiketta ja sen päällä juustoa. 
 4. Peitä vuoka foliolla ja paista sitä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota sitten folio pois ja jatka paistamista 20 minuuttia, kunnes ruoan pinta on kauniisti ruskistunut. 
Melanzane alla Parmigiana

Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s